2011-10-21

II. Fráter Lóránd Nótaolimpia Érsemjénben.

A Fráter Lóránd társaság 1933-ban, Budapesten szervezte meg első ízben a neves nótaszerző emlékére a nótaolimpiának keresztelt nótaversenyt és -pályázatot.
Aztán hosszú, több évtizedes szünet után 2010 tavaszán Érsemjén és Bagamér községek önkormányzatai úgy döntöttek, újraélesztik ezt a nagyszerű kezdeményezést. Így még tavaly májusban bár nótapályázat nélkül, de megrendezésre került az első nemzetközi Érsemjéni Fráter Lóránd Nótaolimpia. Mivel az érdeklődés igen nagy volt, a Pro Semjén Egyesület és Érsemjén önkormányzata úgy döntöttek, hogy idén ismét meghirdetik a nótaelőadó-versenyt. Az idei rendezvény december 3-án, szombaton 1400 órakor kezdődik a nótáskapitány nevét viselő semjéni művelődési otthonban. Szervezői Érsemjén Község Önkormányzata és a Pro Semjén Egyesület, fő támogatója a Bihar Megyei Tanács RMDSZ frakciója.
Versenyzőnek a 18. életévüket betöltött személyeket várják, akik két nótával nevezhetnek be a versenyre, amelyikből az egyik nótának kötelezően hallgatónak kell lennie. A megmérettetésen, mint versenyző részt venni kívánó személyek jelentkezéskor meg kell adják nevüket, elérhetőségüket, az előadni kívánt nóták címét és ezek szerzőjének nevét. Emellett az előadás hangnemét, ha lehetséges a nóták kottáját. Jelentkezni november 24-ig lehet, akár személyesen az érsemjéni önkormányzatnál, akár telefonon a (004)-0725-924-285 számom, vagy e-mailben az asociatiaprosimian@gmail.com címen. Kapcsolattartó személy: Csorba Sándor. A versenyzőket a Kovász nótazenekar kíséri majd Szőcs Lőrincz prímás vezetésével. A nézők számára a belépés ingyenes, a szervezők minden nótaszeretőt, érdeklődőt nagy szeretettel várnak!