2011-08-31

A XIII-a editie a Zilelor Comunei Simian a fost încheiata cu succes

Organizatorii zilelor comunei si în 2011 au încercat sa asigure programe variate, printre care programe sportive, de agrement si culturale.

Programul sportiv, cupa de fotbal a Zilelor Comunei a avut loc în 20.08.2011, sâmbata, în sala de sport al comunei. La evenimentul sportiv au luat parte urmatoarele echipe amatoare: Zöld Sasok, Amasport, Energy, Oldboys, Sasok, Fradi si Selénd. Câstigatorii au fost echipele Amasport (1.), Selénd (2.) si Sasok (3.).
De asemenea în aceasta zi a fost organizata si o nunta traditionala cu scopul de a cultiva obiceiurile etnografice locale. Toate elementele unei nunti au fost prezentate cu exceptia cununiei. Duminica s-a început sub semnul culturii. Dupa defilarea festiva a fost începuta o slujba ecumenica în biserica reformata, iar de aici cei interesati s-au deplasat în curtea muzeului memorial Kazinczy din centrul satului. În aceasta locatie au avut loc doua evenimente culturale. Primul eveniment a fost lansarea cartii Salcâmi din simian, iar al doilea deschiderea festiva a expozitiei noi a muzeului, institutie care în anul curent aniverseaza 20 de ani de la înfiintare. Dupa aceste festivitati particpantii au depus coroane la statuia lui Kazinczy din parcul central.
Programele urmatoare au fost de agrement, în Parcul Comunal fiind prezentate mai multe concerte, programe de dans (populare, hip-hop, clasice etc.).